Πλεονεκτήματα για τον Ασθενή

Πλεονεκτήματα για τον Ασθενή

Το TomoTherapy, το πιο σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα όσον αφορά στην αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών, μπορεί να αντιμετωπίσει μία ευρεία γκάμα καρκίνων, όπως εγκεφάλου, βάσης κρανίου, κεφαλής και τραχήλου, σπονδυλικής στήλης, στομάχου, οισοφάγου, ήπατος, παγκρέατος, ορθού, πρωκτού , προστάτη, ουροδόχου κύστης, μαστού, όπως και γυναικολογικούς καρκίνους, βλάβες του δέρματος, λεμφώματα, πολλαπλούν μυέλωμα και πολλές ακόμη μορφές καρκίνου. Επιπλέον, το TomoTherapy μπορεί να διευρύνει τις θεραπευτικές επιλογές των ασθενών που έχουν λάβει τη μέγιστη δόση ανοχής με τις κλασικές μεθόδους ακτινοβολίας ή σε αυτούς που εμφανίζουν όγκους σε δυσπρόσιτες περιοχές.

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλά σημεία του σώματος που νοσούν ταυτόχρονα
  • Η αίσθηση που παρέχει στον ασθενή είναι σα να υποβάλλεται σε αξονική τομογραφία. Το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα TomoTherapy ® HI – ART System ® μοιάζει με αξονικό τομογράφο – ο ασθενής βρίσκεται σε ένα κρεβάτι που περνά μέσα από ένα μεγάλο περιστρεφόμενο δακτύλιο – αλλά ο δακτύλιος του μηχανήματος TomoTherapy στεγάζει ένα νέο είδος γραμμικού επιταχυντή, που λαμβάνει διαγνωστικές εικόνες και χορηγεί ακτινοβολία .
  • Εντοπίζει τον όγκο καθημερινά πριν από κάθε θεραπεία: το TomoTherapy χρησιμοποιεί σε κάθε θεραπεία τις εικόνες της αξονικής τομογραφίας που απεικονίζουν την ανατομία του ασθενή και τη δομή του όγκου, τη στιγμή της θεραπείας, τη στιγμή που άλλα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα χρησιμοποιούν πλάνα προηγούμενων εβδομάδων ή και μήνα. Το σημαντικό αυτό συγκριτικό πλεονέκτημα επιτρέπει την επανατοποθέτηση του ασθενή με ακρίβεια, βάσει των τελευταίων δεδομένων, αλλά και την προσαρμογή του πλάνου της ακτινοθεραπείας στην περίπτωση ανατομικών αλλαγών του ασθενή ή συρρίκνωσης του όγκου.
  • Ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες ως επακόλουθο της ακτινοθεραπείας διατηρώντας υγιείς τους παρακείμενους ιστούς διότι οι δέσμες του TomoTherapy κατευθύνονται γύρω από μία σπείρα 360ο και η δόση της ακτινοβολίας εστιάζει στην περιοχή –στόχο και όχι στους περιβάλλοντες υγιείς ιστούς.
  • Προσφέρει καλύτερη κατανομή της δόσης εντός του ακτινοβολούμενου όγκου. Σε περίπτωση υποτροπής της νόσου σε σημείο που έχει ήδη υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία, το TomoTherapy, εξαιτίας της ακριβής του στόχευσης στο σημείο που πάσχει, καθιστά την επανάληψη της ακτινοθεραπείας ασφαλή και αποτελεσματική.

Σύνοψη

Συνοψίζοντας, το κύριο πλεονέκτημα μιας τόσο προηγμένης θεραπευτικής τεχνολογίας στην ακτινοθεραπεία είναι η προστασία των φυσιολογικών ιστών και η παράλληλη χορήγηση υψηλότερων δόσεων ακτινοβολίας στον καρκίνο. Αυτό εξασφαλίζει συγκριτικά με

άλλες μεθόδους, μεγαλύτερη πιθανότητα επίτευξης του στόχου της θεραπείας (ίαση, σμίκρυνση, αποστείρωση της μικροσκοπικής νόσου, ανακούφιση) με τη μικρότερη πιθανότητα παρενεργειών και την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.